Geplaatst op
In veel verschillende tuinen past in Japanse esdoorn, maar in de minimalistische past hij het mooist. In deze blog gaan we uitleggen hoe dat werkt. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips.
Het maken van de minimalistische tuin
Het is een bekende tuin aan het worden, omdat hij zo minimalistisch is en interessant. We hebben het over de minimalistische tuin ook wel de zentuin genoemd. In deze tuin wordt veel gebruik gemaakt van strakke metalen, zoals natuursteen, bamboe en beton. Dit type tuin is geïnspireerd door de Japanse cultuur. Een minimalistische tuin is ontstaan in de zenkloosters van Japan. Op deze manier was de omgeving waarin de monniken aan het mediteren waren afgestemd op hun levenshouding, die is er één van contemplatie en uiteindelijk het bereiken van verlichting. Het is zeer interessant om daar verder over te lezen. Maar hoe maak je nou zo’n tuin? Dat is eigenlijk heel eenvoudig, je zorgt ervoor dat je naar een expert op dit gebied gaat, dat bedoelen een tuincentrum of je kijkt online, maar waar het omgaat is dat je de beschikking hebt over de materialen die we zojuist genoemd hebben.
Beelden in de zentuin
Je kunt allerlei beelden in de zentuin neerzetten, omdat dit heel goed past bij de sfeer van de design. In zo’n tuin zien we vaak Boeddhabeelden. Er zijn verschillende soorten Boeddha’s: liggende, staande, lachende en zittende. Maar wat ze eigenlijk allemaal gemeen hebben, is dat ze staan voor geluk en natuurlijk een afbeelding zijn van de Boeddha die zo belangrijk is in de boeddhistische cultuur. Een zentuin is een Japanse boeddhistische tuin. Dus is het niet raar dat je een boekhouder inzet, maar je hoeft natuurlijk niet zelf boeddhistische te zijn om onze tuin in te richten.
Bomen in de tuin
We zijn veel verschillende bomen die mooi staan in de tuin, maar we hebben er eentje voor je uitgezocht en dat is de Japanse esdoorn. Dit is zo’n bekende boom in Japan en er hangt zoveel cultuur omheen, dat je eigenlijk deze niet uit je zentuin mag laten. De bloesem heeft een speciale mythische betekenis: men geloof dat mensen kunnen reïncarneren in de bloesem van de Japanse esdoorn. Of het is beter gezegd, het is een volksgeloof dat weinig met boeddhisme te maken heeft. Daarnaast is de bloesem natuurlijk aantrekkelijk om te zien we zien het ook in Nederland veel, deze boom is ook in ons kikkerland dus niet meer weg te denken.