3 Belangrijke tips voor de installatie van kunstgras

Geplaatst op

Er zijn verschillende methoden die kunnen worden gebruikt bij de installatie van kunstgras. De juiste methode hangt af van de plaats waar het gras wordt geïnstalleerd. Zo zullen de methodes voor het aanbrengen van kunstgras op beton anders zijn dan bij het plaatsen van kunstgras in plaats van een bestaand gazon. Het is duidelijk dat er verschillende methoden voor de voorbereiding van de grond zullen zijn. Voor advies over welke methode het beste bij je individuele omstandigheden past, raden wij je aan om met een plaatselijke installateur te spreken en hem of haar uit te nodigen voor een bezoek ter plaatse. Een ervaren installateur kan je adviseren over de juiste methode om een keuze te maken.

Gebruik geen scherp zand als je onderbodem

Bij een typische gazoninstallatie is de eerste stap het verwijderen van het bestaande gazon. Van daaruit worden lagen van aggregaten aangebracht om de fundering van je gazon te vormen als voorbereiding op het leggen van het gras. Deze lagen zullen bestaan uit een onderlaag en een legpad. Oorspronkelijk, toen kunstgras in een woonomgeving werd geïnstalleerd, werd scherp zand gebruikt als legger voor de aanleg van het gazon. Helaas gebruiken sommige installateurs vandaag de dag nog steeds scherp zand, en er zijn zelfs enkele fabrikanten die het nog steeds aanraden. De enige reden om scherp zand over graniet of kalksteenstof aan te bevelen is puur om de kosten te drukken. Per ton is scherp zand iets goedkoper dan kalksteen- of granietstof. Er zijn echter problemen met het gebruik van scherp zand.

Gebruik een anti onkruid net

Deze tip helpt voorkomen dat onkruid door je kunstgrasveld groeit. Na het lezen van de vorige tip, zult je zich er nu van bewust zijn dat een deel van een kunstgrasinstallatie bestaat uit het verwijderen van het bestaande gazon. Zoals je misschien al heeft geraden, is het aan te raden om een onkruidmembraan te installeren om onkruidgroei te voorkomen. Wij raden je echter aan om twee lagen onkruidmembraan te gebruiken. De eerste laag onkruidmembraan moet op de bestaande onderlaag worden aangebracht. De onderlaag is de grond die overblijft na het graven van je bestaande gazon. Deze eerste onkruidmembraan voorkomt dat onkruid dat dieper in de bodem groeit.

Laat het kunstgras acclimatiseren

Dit is ook de manier waarop je kunstgras zal aankomen wanneer het bij je thuis wordt afgeleverd. Maar omdat je kunstgras tot nu toe effectief is platgedrukt terwijl het in rolformaat werd geplet, heeft het enige tijd nodig om zich te vestigen, zodat het volledig plat ligt. Idealiter wordt dit gedaan met warme zon die op het gras speelt, omdat de latexrug dan kan opwarmen, waardoor eventuele ribbels of rimpelingen uit het kunstgras kunnen vallen. je zult ook merken dat het veel gemakkelijker te plaatsen en te maaien is als het eenmaal volledig geacclimatiseerd is. Nu, in een ideale wereld en als tijd geen probleem is, zou je je kunstgras 24 uur lang laten acclimatiseren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden